Yevgueni Klaas is een klasse entertainer die zijn publiek letterlijk omarmt en mee
laat genieten van zijn leefwereld. Hij laat zich hierbij omringen door
muzikanten die met zoveel spelplezier hun instrumenten bespelen, dat je
steeds opnieuw een adrenalinestoot te verwerken krijgt.

Yevgueni

De band Yevgueni staat met Als ze lacht in de top 15 van beste Belgische nummers ooit, tussen namen als Raymond van het Groenewoud en Jacques Brel. Volkomen terecht, want Yevgueni maakt poëtische muziek, wondermooie versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop. De rake songteksten zijn van de hand van frontman Klaas Delrue, die ze brengt met warme, ingetogen stem. Ondanks al dit fraais heeft de band in Nederland niet echt voet aan de grond gekregen. Nog niet.

“Straks is ook goed” (Release: februari 2022) is het nieuwste album van deze band. Aanvankelijk zorgden corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen ook in het hoofd van songschrijver Klaas voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. De nieuwe nummers dragen dus wel iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn ze uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde. Of er werd net heel sterk ingezoomd op kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Luister hier alvast naar de nieuwe single “En met jou?”. U zal er als eerste bij zijn wanneer de nieuwe songs live gebracht worden en zich moeiteloos tussen het oude, vertrouwde werk (en in uw hoofd) nestelen. Maar vooral (en daar moeten we denk ik geen tekeningetje bij maken): de heimwee naar het podium, de hunkering naar volle zalen met echte concerten en de goesting om samen op het podium te doen wat ze het liefste doen en het beste kunnen is nog nooit zo groot geweest!

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.