The Tibbs

The Tibbs, met als frontvrouw de buitengewoon getalenteerde Roxanne Hartog, brengen een eigenzinnige vorm van garagesoul die terug te voeren is op Amerikaanse Southern soul uit de jaren 60 en vroege jaren 70.

De band begon in 2012 – toen nog met zangeres Elsa Bekman – als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics onder het stof vandaan haalde. Al snel ontstond de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk.

In het voorjaar van 2014 besloten The Tibbs de studio in te gaan om dat eigen werk vast te leggen. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry, The Gospel Sessions) benaderd. Met veel passie en enthousiasme nam hij de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen het in eigen beheer uitgebrachte debuut van The Tibbs: de ep Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funk- en soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald.

Op 20 mei 2016 verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het eerste complete album van The Tibbs: Takin’ Over. De eerste single (Next Time b/w The Story Goes) van deze opnieuw door Paul Willemsen geproduceerde plaat kreeg juichende kritieken op nationale radiostations in o.a. Engeland, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada en Australië.

De release van Takin’ Over bracht The Tibbs spoedig de grens over. Ze speelden voor uitverkochte zalen in onder meer Milaan en Frankfurt, er waren succesvolle shows op festivals in Hongarije en Duitsland en in het voor- en najaar van 2018 toerde de band door Spanje met andermaal uitverkochte clubs. In de tussentijd verscheen  nieuw werk: in december 2017 de single Lies en in mei 2018 werd een eigenzinnige versie van This Strange Effect opgenomen op de compilatie ‘Record Kicks 15th’.

Eind 2018 besloot zangeres Elsa haar hart te volgen en zich te richten op haar solocarrière. The Tibbs vonden in Roxanne Hartog een meer dan waardige opvolger en gebruikten het eerste halfjaar van 2019 om nieuw repertoire met haar te schrijven. Vanaf het najaar van 2019 is de band weer op het podium te zien en voor de lente van 2020 staan er studio-opnamen voor een nieuw album gepland.