The Tibbs, met als frontvrouw de buitengewoon getalenteerde Roxanne Hartog, brengen
een eigenzinnige vorm van garagesoul die terug te voeren is op Amerikaanse Southern
soul uit de jaren 60 en vroege jaren 70.
The Tibbs

The Tibbs

De formule van The Tibbs is met de nieuwe zangeres niet wezenlijk veranderd: geinspireerd door de klassieke soullabels als Stax en Motown zetten ze een strak fundament neer, waarop wordt voortgebouwd met een eersteklas productie, eigengereide arrangementen en een uitzonderlijk vocaliste.

Van het up-time openingsnummer ‘The Main Course’ tot de instrumentale, groovy afsluiter ‘Circeo’, met de twaalf nummers op ‘Another Shot Fired’ suizen The Tibbs over de muzikale snelwegen. Het geluid is soulvol en rauw, met hier en daar een hint naar rock ‘n roll (op het blues-achtige ‘Mama Says’) of zonovergoten rocksteady van het titelnummer. Roxanne is hoorbaar volledig op haar gemak en voegt met haar warme stemgeluid een prettige broeierigheid toe. Alles bij elkaar staan The Tibbs voor een unieke vorm van ‘garagesoul’.

De bandleden van The Tibbs komen uit de Noordhollandse driehoek Amsterdam-Alkmaar-Hoorn. Ze begonnen in 2012 met zangeres Elsa Bekman met het afstoffen van obscure Northern Soul- en Memphis Soul-nummers en instrumentals. Als snel ontstond de behoefte ook eigen werk te ontwikkelen. Vanaf de eerste opnames werd samengewerkt met producer Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Michelle David & The Gospel Sessions), wat resulteerde in de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Cleaned Out’. In 2014 verscheen op het Duitse funk label Tramp Records de eerste single: ‘Footprints in the Sand / Cleaned Out’. Twee jaar later bracht het Milanese platenlabel Record Kicks het eerste volledige album uit: ‘Takin’ Over’. De release kreeg lovende kritieken in zowel binnen- als buitenland en airplay op radiostations door heel Europa en in Noord-Amerika. De vinyl singles vlogen als zoete broodjes over de toonbank en waren binnen de kortste keren uitverkocht.

En de release van ‘Takin’ Over’ bracht de band nog meer. The Tibbs speelden voor uitverkochte zalen van Milaan tot Frankfurt, op festivals in Hongarije en Duitsland en leidde tot twee eveneens uitverkochte tours naar Spanje. Eind 2018 besloot Elsa haar hart te volgen en te kiezen voor een solo-carrière. The Tibbs gingen onvervaard op zoek naar een vervang(st)er, en vonden die in de geweldige Roxanne Hartog. De chemie was snel een feit, en binnen acht maanden lag er voldoende materiaal voor een nieuw album: ‘Another Shot Fired’!

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.