The Tibbs, met als frontvrouw de buitengewoon getalenteerde Roxanne Hartog, brengen
een eigenzinnige vorm van garagesoul die terug te voeren is op Amerikaanse Southern
soul uit de jaren 60 en vroege jaren 70.
The Tibbs

The Tibbs

The Tibbs

Een internationaal geluid uit de Noord Hollandse polder.

The Tibbs speelden voor uitverkochte zalen van Milaan tot Frankfurt, op festivals in Hongarije en Duitsland en leidde tot twee eveneens uitverkochte tours naar Spanje. Eind 2018 besloot zangeres Elsa haar hart te volgen en te kiezen voor een solocarrière. The Tibbs gingen onvervaard op zoek naar een vervanger, en vonden die in de geweldige Roxanne Hartog. De chemie was snel een feit, en binnen acht maanden lag er voldoende materiaal voor een nieuw album. Het album Another Shot Fired (Record Kicks, 2020) leverde wederom internationale airplay op en bracht de band –nadat de corona maatregelen dat weer toelieten– ook ditmaal naar Duitsland en Spanje om voor dampende zalen spelen. In de tussentijd werd gewerkt aan nieuwe songs. En begin 2024 verschijnt dus het tweede album met zangeres Roxanne!

In januari 2024 verscheen Keep It to Yourself, het derde volwaardige studio-album van The Tibbs. De plaat is opgenomen in de Exalto Studio’s in Haarlem en bevat 12 tracks die stuk voor stuk de onvervalste ‘Tibbs’ Sound’ ademen: geïnspireerd door de klassieke soullabels als Stax en Motownende New Orleans soul van Irma Thomas en Betty Harris. Het album werd geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & broodjes over de toonbank en waren binnen de kortste keren uitverkocht.

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.