SABRINA STARKE

Sabrina Starke is een selfmade, award winnende Singer-Soulwriter en Producer. Een Ambassadrice van ‘Self-Empowerment, die woonachtig is in Rotterdam. Door haar muzikale familie sloeg vanuit Suriname de eerste vonk van creativiteit op een zeer jonge leeftijd over Sabrina.

Zowel met haar melodisch als krachtige stem creëert Sabrina Starke een bewustheid/alertheid in ieders hart. Daarbij hebben traditionele soul, folk, hiphop en reggae muziek een grote invloed gehad op de ontwikkeling van haar ‘one-of-a-kind’ sound.

Sabrina heeft in haar carrière een aantal prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen voor haar hartverwarmende muziek. Waaronder twee Edison Awards (Beste Nieuwkomer 2009 & de Edison Jazzism Peoples Choice) en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards (Best Album 2013 & Best Song 2015).

De persoonlijk reactie van Bill Withers, “You are gifted and a gift to the world”, op haar album blijft haar inspireren en is een boodschap die zij in elke song probeert mee te geven.

In een tijdsspanne van minder dan een decennium, heeft Sabrina 5 albums en meerdere singles uitgebracht, waaronder in 2008 “Yellow Brick Road” (album) en “Do For Love” (single). Dit debuut werd snel opgepakt door Blue Note Records, die het album een jaar later opnieuw uitbrengen. Het leidde tot een plek in de top album charts voor 52 opeenvolgende weken en het album behaalde een platina status. Haar vijfde en zelf getitelde album, uitgebracht in 2015, wordt gemarkeerd als een belangrijk punt in haar leven, waarin haar identiteit en het herdefiniëren hiervan centraal staat. In ditzelfde jaar kwam ook haar levensmissie tot stand om zichzelf en haar creatieve talenten te gebruiken om mensen te inspireren en bewust te maken van hun eigen leven en dromen.

Momenteel werkt Sabrina Starke aan nieuwe creatieve projecten, waaronder haar zesde album en haar eigen geproduceerde shows “The Soul of Reggae” en “Imagine: the Power of Music”. Gewapend met haar gitaar, zal deze creatieve geest haar gave gebruiken om anderen te inspireren, “one song at a time”.