QUIBUS Quibus is het nieuwe project van Martijn Holtslag die begon
met zijn tienkoppige liveband Knarsetand die onder
andere Noorderslag afsloot, mainstage speelde op
meerdere Bevrijdingsfestivals

QUIBUS

Quibus is het nieuwe project van Martijn Holtslag (1992, Leiden) die begon met zijn tienkoppige liveband Knarsetand die onder andere Noorderslag afsloot, mainstage speelde op meerdere Bevrijdingsfestivals, en optrad op ADE, Mundial, bij 3FM en DWDD.

Na een paar jaar knallen en meer dan 100 dampende optredens onstond er een behoefte naar wat meer verdieping. Van de rauwe, stevig stampende festivalsets ontstond een verlangen naar het verdrinken in stillere, subtielere en introvertere klankexperimenten. Dit resulteerde in de eerste Quibus EP “Save Some” die deze 23 juli 2016 werd gereleased met het internationaal opererende, electronica-fijnproever label Shipwrec.

De EP bevat vier tracks, waaronder de single “Save Some” die is ingezongen door zanger en producer GOSTO. Quibus bracht onder andere al remixes uit van Petter Carlsen, Jeangu Macrooy, The Benelux, MSNTHRPX en GOSTO. Die o.a. geprimeurd werden op Noisey, Vice, Thump en DJmag.

Het klankspectrum van Quibus bevindt zich tussen de warme downtempo van Bonobo en Four Tet, de soundscapes van Bibio, de muzikale trip van Nils Frahm en de donkere dansbaarheid Trentemoller en Weval. Live worden de producties van Holtslag vertaald door een live band die de composities naar een hoger niveau tillen. Sfeervolle klanklandschappen die je meenemen op een reis langs het decor van je eigen fantasie. Zwevende gitaarmelodiën, analoge synths, mysterieuze vioolklanken, diepe baslijnen en vervreemde vocalen. Een reis die even betoverend als dansbaar is.