Pieternel Avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam
verlegt de grenzen van het genre.

PIETERNEL

Deze avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam verlegt de grenzen van het genre op een onverwachte manier. Natuurlijk speelt Pieternel gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City. Verwacht intieme en akoestische songs over groei, geliefden en het lonkende avontuur.

Want ja, het maken van haar nieuwe album in Nashville en New York City was een groot avontuur! Tijdens haar verblijf in deze twee Amerikaanse steden ontdekte ze haar liefde voor folk en country, gecombineerd met een vleug pop. Haar zang en melodische stijl laten dan ook invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton.

De Amsterdamse performing artist ging aan de slag met eigen muziek en nummers tijdens haar opleiding aan het Conservatorium en later de Kleinkunstacademie. Pieternel legde hier een sterke muzikale basis en ontwikkelde een flinke portie zelfvertrouwen op het podium tijdens het touren door Nederland met meerdere, eigen muziektheaterproducties.

Haar debut Ep en Album werden in 2018 gereleased. Helge Slikker en Femke Weidema hebben dit trans-Atlantische album geproduceerd met warme nummers, positieve vibes en dromerige, soms opzwepende gitaren.

In 2022 werden 3 nieuwe singles uitgebracht.