Organix Organix is de nieuwe funky band rondom Hammond organist en zanger Piero Bianculli,
Thijmen Molema (drums), Jens Dreijer (bas) en Simone Cesarini (gitaar). Zij spelen
jazzy, funky en energieke hammond soul. Hun eerste album is geproduceerd door
Sven Hammond.

Organix

Organix is een nieuwe en frisse band rondom Hammond organist en zanger Piero Bianculli (Altamura, Italië 1978) die met zijn energieke en intens muzikale performance al jaren diverse podia en clubs onveilig maakt. Bij deze band echter, kiest hij voor zijn eigen, spannende, jazzy en funky werk. Allemaal met een heerlijke Italiaanse tint. De band wordt versterkt door Thijmen Molema (drums), Jens Dreijer (bas) en Simone Cesarini (gitaar). Doorspekt van twee decennia ervaring maken deze vrienden nu de stap om een eigen album uit te brengen waar vooral de instrumenten shinen. Al staan er ook een aantal tracks op met de waanzinnig lekkere lead vocal van Piero zelf.

Juist door deze combi van vocals en Hammond doet Organix denken aan één van de meest inspirerende Hammond bands uit de 60’s; ‘The Peddlers’.

Hun nieuwe album is geproduceerd door Sven Figee (Sven Hammond) die, na het horen van een huiskamer demo van de band, besloot om de jongens naar zijn studio te halen en een volwaardig album op te nemen, dat recht doet aan het talent van deze top musici. Dit album ging niet onopgemerkt! Organix mocht al binnen een jaar na de oprichting de prestigieuze Sublime Award in ontvangst nemen voor Dutch Jazz, en laat daarmee zien dat er nog een heleboel mooie dingen te wachten staan!

Een optreden van Organix is een wervelwind van energie en heerlijk muziek die je niet wilt missen!

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.