Newärk Verwacht energie, urban funk en dikke grooves van 6
muzikanten die ondanks hun jonge leeftijd hun instrument op
onnavolgbare wijze bespelen. Funkanizers gaan/willen/moeten
LOS!

NEWÄRK (a.k.a. Funkanizers)

Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Enthousiasme en het geluk dat je mensen tegenkomt met wie je dit alles kunt delen en vermenigvuldigen. Muzikanten met wie de chemie zodanig is dat het tot ontploffen komt:

Newärk!

6 Jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Dat merken ze zelf maar ook het publiek waarvoor ze spelen. Zichtbaar als je de zaal inkijkt en voelbaar als je de reacties hoort. Spontaan applaus na gitaar-, sax- of drum-, bass- of keys-solo’s, verdwijnen in de diepe groove, genieten van het plezier of smelten voor de heerlijke, ontwapenende zang. Newärk tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van verbindende positieve vibes.

De mooiste blijk van bovenstaande is dat de Newärk vaak worden terug gevraagd. Binnen gekomen op het “young talent stage”,  het jaar daarna doorschuiven naar “Main-stage” is geen uitzondering.

Ontwikkeling

Dat ze hard gaan is duidelijk. Al 6 jaar timmeren ze aan hun weg, voorheen funky organizers, Funkanizers, nu Newärk! Dat vraagt veel van de muzikanten. Bandwisselingen worden omgezet in positieve nieuwe energie en inspireren tot nieuwe songs. De nieuwe EP komt najaar 2018, de oude EP wordt niet uitgebracht omdat de ontwikkeling van de band het niveau van de EP heeft ingehaald. Muziek is voor iedereen het belangrijkste in hun leven en Newärk is hun “main-project” Dat kan ook niet anders want als je op deze jonge leeftijd dit mee mag maken weet je dat je een bevoorrechte plek hebt in de muziekwereld!