Meis ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ Meis vertelt haar verhaal over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Meis

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer. In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.  

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.  

Haar debuutalbum werd in het voorjaar van 2024 gepresenteerd met een tour door de popzalen van Nederland en België, met als kers op de taart een eigen festival ‘MeisFest’ te Melkweg Amsterdam. Hier zal ze een interdisciplinaire show geven waar ze, samen met haar band en dansers, haar multitalenten als zangeres, songwriter en (paal)danser zal vertonen. Het zal een avondvullend programma zijn, met meerdere muzikale acts en artistieke performances, volledig gecureerd door De Groot en volledig in dienst van het verhaal dat ze met haar album wil vertellen. 

Sinds 2018 is Meis hard aan de weg aan het timmeren. Het winnen van de songwriters competitie Mooie Noten, als OOR-talent worden uitgeroepen voor Popronde 2018 en een support tour voor de Belgische band Bazart en Prins S. en de Geit, hebben haar al het opstapje gegeven naar een project dat er is om te blijven. Met haar in 2020 uitgebrachte debuut EP ‘Een’ trok Meis al de aandacht van radiostations in België en Nederland en kwamen 4 van de 5 singles zelfs in de VOX top 30 van de Belgische Radio 1. Ze gaf een uitverkochte release show in de Melkweg te Amsterdam en haar show in de Amsterdamse Waalse Kerk haalde 4 sterren in de Volkskrant. 3VOOR12 bestempelde Meis als een van dé beloftes voor 2023.

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik onderstaande knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.