LADI DADI + EXTINCE

Een unieke samenwerking zorgt voor een bijzondere festival act, Ladi Dadi bestormt dit jaar diverse festivals en podia en neemt als gast niemand minder dan Extince mee!

DJ DNS en MC Sherlock vormen samen het festival team van het R&B/Hip Hop classic evenement Ladi Dadi. Met succesvolle edities in steden als Groningen, Tilburg, Alkmaar, Zwolle en Sneek tijdens de Sneekweek is de opkomst van Ladi Dadi niet meer te stoppen. Deze mannen hebben honger, dus vanaf dit jaar gaan ze ook diverse festivals aandoen. DJ DNS is meervoudig kampioen van diverse DJ contests en al meer dan 20 jaar een grootheid in de HipHop DJ Scene. Hij is een inspiratie enleermeester voor diverse bekende DJ’s en ook veel gevraagd als DJ voor shows van bekendeNederlandse artiesten. MC Sherlock heeft zijn periode bij de Groninger rapgroep Zombi Squad goed af kunnen wisselen met zijn MC-gigs bij alle soorten feesten en festivals in het land o.a. bij het alsmaar groter wordende Freshtival en bij vele edities van het notoire Ex Porn Star.

EXTINCE, de vader van de Nederlandse hiphop bracht in 1995 zijn eerste Nederlandstalige Hip Hoptrack ‘Spraakwater’ uit. Het nummer kwam als eerste Nederlandstalige hiphop plaat in de top tienvan de Nederlandse hitlijsten terecht, hiermee was het hek van de dam voor een hele nieuwe lichting Nederlandstalige hiphop artiesten. Het tot op heden grootste en toonaangevende Nederlandse hiphop platenlabel ‘Top Notch’ werd destijds speciaal voor dit nummer opgericht. Met de komst van“Spraakwater” stapte de hiphop van Nederlandse bodem eindelijk uit de kinderschoenen en tildeExtince het genre naar een hoger niveau.

Zijn debuutalbum uit 1998, genaamd ‘Binnenlandse Funk’, ontving lovende kritieken en de singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belandde stuk voor stuk ook in de hitlijsten. De jarendaarna bracht Extince nog diverse albums uit waaronder ‘Vitamine E’ (2000), ‘2e Jeugd’ (2004) en ‘Toch’ (2007). In 2012 verscheen het album ‘De Winnaar Houdt Aan’ met daarop maar liefst 24 tracksin mixtape vorm en bevatte samenwerkingen met I Am Aisha, Gers Pardoel, Fresku, Ali B, Jayh en de Kasper van Kooten band. Hier ligt ook de connectie tussen Extince en Ladi Dadi want de mix op dit album is namelijk van DJ DNS zijn hand en was hij in die tijd ook de vaste DJ van Extince.

In 2015 verscheen ‘X’. Op dit album is hij naast Nederlandstalige ook weer in het engels te horen. Extince kreeg in 2018 zelfs een edison, de meest prestigieuze popprijs van Nederland , deze ontving

hij voor zijn hele oeuvre wat zeker als een kroon op zijn werk beschouwd mag worden.

Nu in 2019 gaat Extince samen met Ladi Dadi de festivals en clubs aan doen en laten zien hoe de in Nederland meest populaire muziekstroming van nu tot stand is gekomen.