Juliet Juliet is het alias van de Amsterdamse muzikant en tekstdichter
Julia Schellekens (28). Met haar authentieke stem en scherpe
teksten staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de
Nederlandstalige luisterpop.

Juliet

Juliet is het alias van de Amsterdamse muzikant en tekstdichter Julia Schellekens (28). Met haar authentieke stem en scherpe teksten staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de Nederlandstalige luisterpop. Ze zingt over klein zeer en grote gedachten. Haar wekelijkse komische 30-seconden liedjes, die ze opneemt vanachter haar piano, vergaarden miljoenen views op sociale media en maakten haar bekend bij een groter publiek. Ook was ze afgelopen zomer wekelijks te zien als muzikale-afsluiter van de Oranjezomer op SBS6.  

Julia schrijft al liedjes sinds haar tiende levensjaar, toen ze op pianoles mocht. Haar eerste kennismaking met het publiek (en vice versa) heeft ze met het succesvolle indie folk-duo Sam & Julia. In 2020 studeert ze af van de pop-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In datzelfde jaar brengt Juliet haar eerste Nederlandstalige single ‘Raamkozijn’ uit.  

Frits Spits zegt over haar werk:

”Soms zijn er van die liedjes waarvoor je de auto even stilzet. Tekstueel heel sterk. Verhalend en muzikaal. Ik vind het heel indrukwekkend. Juliet, we moeten haar naam onthouden.” 

In 2021 en 2022 brengt Juliet de EP’s ‘Naakt Door De Stad’ en ‘Voor Het Kind’  uit, die goed ontvangen worden en waarmee ze onder andere speelde bij Radio 1, 2, 5 en bij Tijd Voor Max. In 2022 won ze de prestigieuze singer-songwriter competitie ‘Mooie Noten’ en schopte ze het tot de kwartfinale van de cabaret-wedstrijd ‘Ik Ga Stuk’ op NPO 3. 

Juliet was in het najaar van 2023 o.a. te zien in de theatervoorstelling ‘Unbeschreiblich Weiblich’ waarmee ze door het land toerde. In 2024 staan er meerdere optredens gepland waarin de focus zal liggen op haar muziek.  

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar ej@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.