Deborah Parlor met band Deborah Parlor Deborah Parlor is een onafhankelijke artiest en songwriter van Nederlandse bodem, die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en popmuziek.

Deborah Parlor

Deborah Parlor is een onafhankelijke artiest en songwriter van Nederlandse bodem, die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en popmuziek. Met haar debuut in 2021 creëert ze een verrassende mix tussen “catchy” en “poppy” liedjes beïnvloed door Country, Rock en Folk muziek. Melancholische teksten en meeslepende melodieën gevuld met gitaarpartijen en met ijzersterkte producties met een wereldwijde attitude. Deborah haar eerste single “Closing Time” werd al meteen goed ontvangen door NPO radio 1, 2 en 5 en kreeg zij hierdoor flink wat media aandacht.

Voor de sound van haar songs liet Deborah zich inspireren door de country, rock en folk van haar heldinnen van vroeger zoals Emmylou Harris, Alison Krauss, Dolly Parton, Stevie Nicks en door nieuwe namen zoals Kacey Musgraves en Maren Morris.

De zangeres, die zichzelf een rebel at heart noemt, zoekt in haar muziek naar een ouderwets gevoel van vrijheid en idealen. Deborah is geen vreemde in de muziek industrie en werkt al jaren met nationale en internationale bands. Na een lange tijd in London te hebben gewoond werd het in 2020 tijd voor een nieuwe en frisse start in Nederland. In haar band zitten o.a. Leif de Leeuw en Don Rooks. Daarnaast schrijft Deborah met artiesten zoals Ed Struijlaart, Peter Slager en JB Meijers.