Babs Babs is een rapper, producer en songwriter. Haar doel is om met haar muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving!

Babs

Babs heeft met haar kleurrijke, dansbare hiphop met een bericht over gender- en seksuele gelijkheid al een heleboel festivals op de kop gezet. In 2022 speelde ze op een vol Malieveld tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag en maakte ze haar Mainstage debuut tijdens Rotterdam Pride, na Duncan Laurence, voor 15.000+ mensen. Ook was ze te zien op Dauwpop, Bevrijdingsfestival Zwolle, op de Dam (Mainstage Pride Amsterdam), Tweetakt, verscheidene keren in de Melkweg, het Eindfeest van de Popronde en ADE. 2023 werd afgetrapt op ESNS. Hierna ging Babs mee als support voor Merol, speelde Paaspop en 3 bevrijdingsfestivals.

Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie, in 2021, maar de artiest liet er geen gras over groeien. In korte tijd bracht ze 9 singles uit en 2 EP’s. Daarnaast scoorde ze haar eerste sync in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta (van Donald Glover) en is ze genomineerd voor de Popprijs Overijssel. Ze werd als 3voor12 talent van de Popronde (2022) een van de meest geboekte artiesten. Intussen is ze alweer druk bezig met haar volgende project en heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An.

Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving.

Op 8 september 2023 bracht Babs haar EP ‘Onverwachte Visite’ uit. Op dezelfde dag begon ze haar Onverwachte Visite tour.

In mei/juni van 2024 gaat ze met een nieuwe EP op haar tweede clubtour.

Bekijk de verschillende links voor meer informatie. Stuur een e-mail naar bookings@muzink.nl met jouw aanvraag of gebruik onderstaande knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk op jouw aanvraag reageren.